Pousi kannustaa nuoria urheilijoita

Pousin Puutarha haluaa kannustaa nuoria eteenpäin sponsoroimalla nuoria urheilijoita. Tuki ei mene hukkaan, vaan siivittää urheilijoita eteenpäin ja menestykseen. Tämän on osoittanut esimerkiksi Katariina Lonka SM-laduilla saavuttamallaan menestyksellä.

Maaliskuussa 2021 Katariina Lonka oli hiihtämässä Ikaalisten Urheilijoiden joukkueelle 3 x 5 kilometrin viestin SM-kultaa. Hänen lisäkseen joukkueessa hiihtivät Maaret Pajunoksa aloitusosuudella ja Krista Pärmäkoski ankkuriosuudella.

Pousin Puutarhan uusin sponsorituen kohde on Haminan Pallokissojen joukkue HaPK T08–09. Joukkueen 11–14-vuotiaista tytöistä moni on aloittanut pelaamisen jo ennen kouluikää nappulaliigassa. Joukkue harjoittelee tavoitteellisesti ja pelaa kaudella 2021 piirisarjassa Etelä-Suomen kolmosta. Päävalmentajana toimii Paavo Kriktilä ja joukkueenjohtajana Hanna-Kaisa Suni.

Jalkapalloa pelaavat tytöt ovat vauhdikas ja energinen tiimi, jonka jäsenten Pousin Puutarha toivoo tulevaisuudessa niittävän vastaavanlaista menestystä kuin Katariina Lonka on niittänyt.

Huhtikuun lopulla HaPK T08–09 kävi tutustumassa salaatin kasvattamiseen Pousin Puutarhan kasvihuoneilla. Lisäksi kasvihuoneilla kuvattiin TikTok-videoita, jotka toimivat mitä oivallisimpana näytteenä joukkuetta liikkeellä pitävästä vauhdista ja energiasta. Tässä linkki yhteen Pousin Puutarhalla kuvatuista videoista:

https://www.facebook.com/ParastaSalaattia/videos/504787257344317

Kolsilan voimala täyttänyt tavoitteet

Pousin Puutarhan Kolsilan tarhan hakelämpövoimala on täyttänyt kaikki sille asetetut odotukset. Voimalan toiminnassa ei ole ollut ainuttakaan häiriötä, ja hakkeen ansiosta Kolsilan tarhan lämmittäminen on tullut maksamaan vain noin puolet siitä, mitä se olisi maksanut maakaasulla lämmitettäessä.

Kolsilan hakelämpövoimalan ensimmäinen toimintavuosi täyttyy joulukuussa 2020, sillä vuoden 2019 joulukuussa tarhalla luovuttiin maakaasusta ja siirryttiin käyttämään kotimaista uusiutuvaa polttoainetta haketta.

Polttoaineen vaihdos on pienentänyt Pousin Puutarhan hiilijalanjälkeä merkittävästi. Kun polttoaine ostetaan lähialueilta, myös kuljetusten hiilijalanjälki on niin pieni kuin mahdollista. Lisäksi lämmityskustannusten pienentyminen turvaa kauppapuutarhan kilpailukykyä ja pitää salaattien ja tillien hinnat kuluttajille edullisina.

Tikkamäen tarhalla hakkeen käyttöön siirryttiin vuonna 2012. Sitä ennen, 1980-luvulta lähtien, Pousin Puutarhan kasvihuoneet lämpenivät maakaasulla. Toimitusjohtaja Jarmo Pousi on laskenut, että hakkeella lämmittäminen maksaa vain noin puolet siitä mitä maakaasulla lämmittäminen.

Lämpövoimalainvestointeihinsa Pousin Puutarha on saanut investointitukea, joka osaltaan on alentanut investointien tekemisen kynnystä.

Pousi ja Juicy näkyvät mediassa

Pousin Puutarha on saanut runsaasti medianäkyvyyttä sen jälkeen, kun se keväällä 2019 aloitti projektin 80-vuotishistoriikkinsa kokoamiseksi. Ensin kiinnostuksen kohteena oli kauppapuutarhan historia, tänä vuonna uusi salaattilajike Juicy ja sen uusi ekologinen pakkausmateriaali paperilaminaatti.

Näkyvyys ja kuuluvuus ovat tulosta Pousin Puutarhan toteuttamasta mediayhteistyöstä ja sen rinnalla aloitetusta sosiaalisen median viestinnästä.

Satunnaisseurannan mukaan reilun 15 kuukauden aikana joka kuukausi suomalaisessa mediassa ilmestyi keskimäärin ainakin yksi Pousin Puutarhasta kertova juttu, osa verkossa, osa painetussa julkaisussa, osa molemmissa.

Pousin Puutarhasta kertovia artikkeleita on julkaistu muun muassa Puutarha & kauppa -lehdessä, Puutarha-Sanomissa, Maku-lehdessä, Helsingin Sanomissa, Iltasanomissa, Suomen Kuvalehdessä, Kymen Sanomissa ja Reimarissa. Lisäksi toimitusjohtaja Jarmo Pousia on haastateltu radioon.

Historiikkiin kohdistunut kiinnostus ei tullut yllätyksenä, sillä puutarhayritysten historiikit ovat Suomessa harvinaisia. Lisäksi kirja on myös tarina kauppapuutarha-alan kehityksestä ja kertomus koko suomalaisen kasvihuoneviljelyn vaiheista yli 80 vuoden ajalta.

Juicy-salaatin ja sen uuden, ympäristöystävällisen pakkauksen saama julkisuus on yllättänyt toimitusjohtaja Jarmo Pousin myönteisesti.

– On ollut palkitsevaa huomata, että media on kiinnostunut yrityksemme tuotteista ja haluaa kertoa niistä suurelle yleisölle, toimitusjohtaja Jarmo Pousi sanoo.

Tutustu Pousin Puutarhasta kertoviin verkossa julkaisuihin artikkeleihin:

http://www.reimari.fi/2020/03/31/jaasalaatti-on-jo-peruskauraa-mutta-nyt-tulee-juicy/

https://puutarha-sanomat.fi/arkistot/18592

https://puutarha-sanomat.fi/arkistot/18672

https://www.editorhelsinki.fi/artikkeli/salaattia-suomalaiseen-makuun/

https://ilmastonmuutosinfo.fi/vastuullinenkuluttaja/juicya-suomalaiseen-makuun

https://www.kespro.com/ideat-ja-inspiraatiot/artikkelit/pousin-puutarha-vihanneksia-suomalaisille-sisulla-ja-sydamella

 

Uusi ekologinen pakkausmateriaali

Pousin Puutarha on ensimmäisenä suomalaisena kauppapuutarhana ottanut käyttöön uuden, ekologisen pakkausmateriaalin paperilaminaatin. Paperilaminaatissa muovia on vähemmän kuin kauppapuutarhan perinteisesti käyttämässä muovipakkauksessa, ja EU-lainsäädännön mukaan se lajitellaan kartonkijätteeseen.

Kartongiksi luokiteltavalla pakkausmateriaalilla Pousin Puutarha haluaa helpottaa kotitalouksien lajittelua. Kartonkia on Suomessa kierrätetty huomattavasti kauemmin kuin pakkausmuoveja, joten keräyspisteitäkin on enemmän kuin pakkausmuovin keräyspisteitä.

Pakkausmateriaalissa yhdistyvät paperin ja muovin parhaat puolet. Paperin lisäksi siinä on salaatin säilymisen turvaava ohut antifog-kalvo. Koska muovin osuus on pienempi kuin perinteisesti käytetyssä muovikalvossa, materiaali säästää luonnonvaroja ja pienentää Pousin Puutarhan hiilijalanjälkeä. Lisäksi se on helpompi käsitellä sekä kauniimpi ja mattapintansa ansiosta silmälle miellyttävämpi kuin muovikalvo.

Paperilaminaattiin Pousin Puutarha on alkanut pakata rapeaa ja mehukasta uutuussalaattiaan Juicya.

– Halusimme, että uusi ylivoimainen tuote saa arvoisensa helposti kierrätettävän ekologisen pakkauksen, tulee löydetyksi markettien hevi-osastoilta ja on kuluttajienkin mukava käsitellä kotona, sanoo toimitusjohtaja Jarmo Pousi.

Paperilaminaatin käyttöönotto on Pousin Puutarhan sekä Aspelin Groupin kahden yksikön Joutsenpainon ja Muovijalosteen yhteinen tuotekehitysprojekti.

  • 1
  • 2

Footer Slogan

Tikkamäen tarha

Ensio Pousi
0400 256 925
Lemmikkipolku 21, 49510 Husula

Kolsilan tarha

Jarmo Pousi
040 503 3331
Rinkimäentie 70, 49400 Hamina

Muualla verkossa