Hiilijalanjälki pienemmäksi hakkeella

Pousin Puutarhan hiilijalanjälki pieneni joulukuun puolivälistä 2019 alkaen merkittävästi, kun Kolsilan tarhan hakelämpövoimala aloitti toimintansa ja myös Kolsilan tarha alkoi lämmetä kotimaisella uusiutuvalla polttoaineella. Tikkamäen tarhalla hakkeen käyttöön siirryttiin jo vuonna 2012. Kotimaisen uusiutuvan polttoaineen käytöllä Pousin Puutarha myös turvaa kilpailukykynsä ja kasvisten edulliset kuluttajahinnat.

Sekä Kolsilan että Tikkamäen tarhoille polttoaine tulee lähialueilta, joten myös kuljetusten osalta polttoaineen hiilijalanjälki on niin pieni kuin mahdollista. Polttoaine ostetaan rankoina ja haketetaan pienehköissä erissä suoraan siiloon. Näin Pousin Puutarha varmistaa, ettei hake ehdi kostua eikä jäätyä, vaan palaa vaivattomasti.

Tikkamäen tarha on lämmennyt kotimaisella polttoaineella jo seitsemän vuoden ajan. Sitä ennen, 1980-luvulta lähtien, Pousin Puutarhan kasvihuoneet lämpenivät maakaasulla. Toimitusjohtaja Jarmo Pousi on laskenut, että hakkeella lämmittäminen maksaa alle puolet siitä mitä maakaasulla lämmittäminen.

Lämpövoimalainvestointeihinsa Pousin Puutarha on saanut investointitukea, joka osaltaan on alentanut investointien tekemisen kynnystä.

Hiilijalanjälkensä pienentämiseksi Pousin Puutarha myös huolehtii lajittelusta ja kierrättämisestä. Yrityksellä on vuokralaite, jolla turve ja salaattijäte erotellaan kasvatusruukuista. Muoviruukut ohjautuvat energiaksi ja turve sekä salaatista jäävä jäte biojätteeseen ja edelleen maanparannusaineeksi.

Footer Slogan

Pousin Puutarha

Ensio Pousi
040 025 6925

Kolsilan tarha

Rinkimäentie 70
49400 Hamina

Tikkamäen tarha

Lemmikkipolku 21
49510 Husula

Muualla verkossa