Uusi ekologinen pakkausmateriaali

Pousin Puutarha on ensimmäisenä suomalaisena kauppapuutarhana ottanut käyttöön uuden, ekologisen pakkausmateriaalin paperilaminaatin. Paperilaminaatissa muovia on vähemmän kuin kauppapuutarhan perinteisesti käyttämässä muovipakkauksessa, ja EU-lainsäädännön mukaan se lajitellaan kartonkijätteeseen.

Kartongiksi luokiteltavalla pakkausmateriaalilla Pousin Puutarha haluaa helpottaa kotitalouksien lajittelua. Kartonkia on Suomessa kierrätetty huomattavasti kauemmin kuin pakkausmuoveja, joten keräyspisteitäkin on enemmän kuin pakkausmuovin keräyspisteitä.

Pakkausmateriaalissa yhdistyvät paperin ja muovin parhaat puolet. Paperin lisäksi siinä on salaatin säilymisen turvaava ohut antifog-kalvo. Koska muovin osuus on pienempi kuin perinteisesti käytetyssä muovikalvossa, materiaali säästää luonnonvaroja ja pienentää Pousin Puutarhan hiilijalanjälkeä. Lisäksi se on helpompi käsitellä sekä kauniimpi ja mattapintansa ansiosta silmälle miellyttävämpi kuin muovikalvo.

Paperilaminaattiin Pousin Puutarha on alkanut pakata rapeaa ja mehukasta uutuussalaattiaan Juicya.

– Halusimme, että uusi ylivoimainen tuote saa arvoisensa helposti kierrätettävän ekologisen pakkauksen, tulee löydetyksi markettien hevi-osastoilta ja on kuluttajienkin mukava käsitellä kotona, sanoo toimitusjohtaja Jarmo Pousi.

Paperilaminaatin käyttöönotto on Pousin Puutarhan sekä Aspelin Groupin kahden yksikön Joutsenpainon ja Muovijalosteen yhteinen tuotekehitysprojekti.

Footer Slogan

Pousin Puutarha

Ensio Pousi
040 025 6925

Kolsilan tarha

Rinkimäentie 70
49400 Hamina

Tikkamäen tarha

Lemmikkipolku 21
49510 Husula

Muualla verkossa