Kolsilan voimala täyttänyt tavoitteet

Pousin Puutarhan Kolsilan tarhan hakelämpövoimala on täyttänyt kaikki sille asetetut odotukset. Voimalan toiminnassa ei ole ollut ainuttakaan häiriötä, ja hakkeen ansiosta Kolsilan tarhan lämmittäminen on tullut maksamaan vain noin puolet siitä, mitä se olisi maksanut maakaasulla lämmitettäessä.

Kolsilan hakelämpövoimalan ensimmäinen toimintavuosi täyttyy joulukuussa 2020, sillä vuoden 2019 joulukuussa tarhalla luovuttiin maakaasusta ja siirryttiin käyttämään kotimaista uusiutuvaa polttoainetta haketta.

Polttoaineen vaihdos on pienentänyt Pousin Puutarhan hiilijalanjälkeä merkittävästi. Kun polttoaine ostetaan lähialueilta, myös kuljetusten hiilijalanjälki on niin pieni kuin mahdollista. Lisäksi lämmityskustannusten pienentyminen turvaa kauppapuutarhan kilpailukykyä ja pitää salaattien ja tillien hinnat kuluttajille edullisina.

Tikkamäen tarhalla hakkeen käyttöön siirryttiin vuonna 2012. Sitä ennen, 1980-luvulta lähtien, Pousin Puutarhan kasvihuoneet lämpenivät maakaasulla. Toimitusjohtaja Jarmo Pousi on laskenut, että hakkeella lämmittäminen maksaa vain noin puolet siitä mitä maakaasulla lämmittäminen.

Lämpövoimalainvestointeihinsa Pousin Puutarha on saanut investointitukea, joka osaltaan on alentanut investointien tekemisen kynnystä.

Footer Slogan

Pousin Puutarha

Ensio Pousi
040 025 6925

Kolsilan tarha

Rinkimäentie 70
49400 Hamina

Tikkamäen tarha

Lemmikkipolku 21
49510 Husula

Muualla verkossa