Lehtisalaatti siirtyi historiaan

Keskiviikko 19.1.2022 jää Pousin Puutarhan tarinaan vastaavanlaisena historiallisena päivämääränä kuin 12.4.2006. Keväällä 2006 Pousin Puutarhalla pakattiin viimeiset kurkut ja nyt tammikuussa 2022 tällä erää viimeiset lehtisalaatit. Kun salaatit oli pakattu ja auto hakenut ne SOK:n varastolle kuljetettavaksi, oli kirjoitettu piste lehtisalaatin yli 35-vuotiselle historialle Pousin Puutarhalla.

Juuri lehtisalaatilla Pousin Puutarha alkoi opetella salaatin viljelyä syksyllä 1986. Kauppapuutarhan päätuotteena suomalaisten silloinen suosikkisalaatti pysyi seuraavat kymmenkunta vuotta. Vuonna 1995 alkoi jääsalaatin viljely. Jääsalaatti saavutti välittömästi kuluttajien suosion, ja sen kysyntä kasvoi niin voimakkaasti, että muutamassa vuodessa lehtisalaatin osuus Pousin Puutarhan tuotannossa kutistui muutamaan kymmeneen prosenttiin.

Kuluttajat haluavat uutta. Jääsalaatin jälkeen markkinoille tulleet lukuisat muut uutuudet ovat edelleen vähentäneet lehtisalaatin kysyntää. Loppuvaiheessa lehtisalaatin osuus Pousin Puutarhan tuotannosta oli hyvin marginaalinen. Viljelyn lopetus ehti olla näköpiirissä hyvän aikaa, mutta lopullinen päätös syntyi viime syksynä yhteistyössä keskusliikkeiden ostajien kanssa.

Vaikka lehtisalaatti nyt poistui Pousin Puutarhan tuotannosta, koskaan ei voi tietää, vaikka se eräänä päivänä palaisi valikoimiin. ”Voihan olla, että sen kysyntä taas joskus kasvaa tai että löytyy uusi, kokeilemisen arvoinen lajike”, toimitusjohtaja Jarmo Pousi sanoo.

Lehtisalaatin viljelyn lopettamisen jälkeen Pousin Puutarhan tuotteisiin kuuluvat suomalaisten suosion saanut JUICY, jääsalaatti ja frisee sekä ruohosipuli.

Footer Slogan

Tikkamäen tarha

Ensio Pousi
0400 256 925
Lemmikkipolku 21, 49510 Husula

Kolsilan tarha

Jarmo Pousi
040 503 3331
Rinkimäentie 70, 49400 Hamina

Muualla verkossa