Pousit Oksasen Puutarhan tytäryhtiöksi

Pousin Puutarhan historiassa alkaa lokakuun 2022 alussa uusi luku: Silloin Pousin Puutarha oy siirtyy Oksasen Puutarha oy:n omistukseen ja siitä tulee Oksasen Puutarha oy:n tytäryhtiö!

”Ension ja minun isovanhempani perustivat Pousin Puutarhan yli 80 vuotta sitten, joten meille yrityksen ja työpaikkojen säilyttäminen on tärkeää. Lapsistamme ei löytynyt jatkajaa, mutta yrityskaupan myötä toiminta jatkuu ja työpaikat puutarhalla säilyvät”, iloitsee Jarmo Pousi, joka yhdessä Ensio-veljensä kanssa omistaa Pousin Puutarhan.

Jarmo Pousi ja Oksasen Puutarhan omistaja Juha Oksanen ovat tunteneet toisensa jo vuosikymmeniä. Vuosien varrella yrityskaupoista keskusteltiin silloin tällöin ohimennen, mutta aktiivisesti kauppaa vietiin eteenpäin viimeksi kuluneen vuoden ajan.

Kauppa yhdistää kaksi perinteikästä ja merkittävää perheyritystä, , joiden yhteenlaskettu vuotuinen kokonaistuotanto on yli 20 miljoonaa ruukkusalaattia ja -yrttiä. Pousin Puutarha on perustettu vuonna 1939 ja Oksasen Puutarha vuonna 1971. Oksasen Puutarhalla nuori polvi on sukupolvenvaihdoksen myötä jo tiivistii mukana kauppapuutarhan toiminnassa.

Tarkoitus on, ettei yrityskauppa sanottavasti muuta kummankaan puutarhan arkea. Pousin Puutarhan henkilökunta jatkaa nykyisellään, vain toimitusjohtajuus siirtyy Oksasen Puutarhan toimitusjohtajalle Hanna Siepille.

”Pousin Puutarha pääsee hyviin käsiin. Oksasen Puutarha on juuri sellainen firma, jolle haluan omani luovuttaa”, Jarmo Pousi sanoo.

Kuvassa Juha Oksanen (kesk.), hänen poikansa Ville (vas.) ja Olli sekä Jarmo ja Ensio Pousi Pousin Puutarhan Tikkamäen tarhan salaattihuoneessa. Kuvasta puuttuu Oksasen kolmas veljes Ilkka.

Footer Slogan

Tikkamäen tarha

Ensio Pousi
0400 256 925
Lemmikkipolku 21, 49510 Husula

Kolsilan tarha

Jarmo Pousi
040 503 3331
Rinkimäentie 70, 49400 Hamina

Muualla verkossa