Makua ja laatua jo kolmannessa polvessa

Pousin Puutarha oy on haminalainen kolmannen polven perheyritys ja yksi Suomen suurimmista jääsalaatin tuottajista. Kolsilan ja Tikkamäen tarhoillaan se kasvattaa vuosittain noin yhdeksän miljoonaa ruukkuvihannesta, jotka keskusliikkeiden ja tukkukauppojen välityksellä leviävät kaikkialle Suomeen.

Pousin Puutarhan kasvihuoneissa salaatteja ja yrttejä kasvaa yhteensä noin 2,5 hehtaarin alalla. Tuotanto ei kuormita ympäristöä, sillä kasvihuoneet ovat energiatehokkaita ja toiminnassa syntyvät jätteet erotellaan ja kierrätetään. Kasvihuoneet lämpiävät kotimaisella uusiutuvalla polttoaineella, salaatit ja yrtit kasvavat led-valojen alla, ja kasvuoloja säädellään uusimmalla, energiaa säästävällä teknologialla.

Pousin Puutarha haluaa, että sen tuottamat vihannekset ovat korkealaatuisia ja maistuvia. Laadun turvaamiseksi se kehittää toimintaansa jatkuvasti ja hakee uusia, entistä parempia lajikkeita. Todisteina toiminnan laadusta Pousin Puutarhalla ovat vuonna 2011 toteutettu laatutarha-auditointi ja vuonna 2017 toteutettu IP-sertifiointi.

Luottamusta ja pitkiä asiakkuuksia

Nykyistä toimintaa ei olisi ilman perinteitä ja edellisten yrittäjäsukupolvien tekemää työtä. Pousin Puutarhan kaupankäynti perustuukin luottamukseen ja uskollisiin, jopa yli 50 vuotta kestäneisiin asiakkuuksiin. Suurimman osan salaateistaan ja yrteistään Pousin Puutarha pakkaa keskusliikkeiden tuotemerkeillä, pienen osan omalla AamuKaste-tuotemerkillään, joka on ollut käytössä vuodesta 2001 lähtien.

  • Alussa oli Niittyahon tila

    Alussa oli Niittyahon tila

    Pousin Puutarhan tarina alkaa marraskuusta 1939, jolloin Eetu ja Aino Pousi ostivat Vehkalahden Kolsilassa sijainneen Niittyahon tilan. Eetu ja Aino olivat aikansa edelläkävijöitä ja alkoivat voimakkaasti kehittää puutarhatilansa toimintaa. Jo 1950-luvulla vastuuta kauppapuutarhan toiminnasta alkoivat ottaa Eetun ja Ainon poika Eero ja tämän vaimo Irma. 1970-luvulla mukaan toimintaan tulivat Eeron ja Irman pojat, ensin vanhempi poika Ensio, hieman myöhemmin nuorempi poika Jarmo.

    Lue lisää

Footer Slogan

Tikkamäen tarha

Ensio Pousi
0400 256 925
Lemmikkipolku 21, 49510 Husula

Kolsilan tarha

Jarmo Pousi
040 503 3331
Rinkimäentie 70, 49400 Hamina

Muualla verkossa